Петък, 17 Юни 2022
    
Бизнес

Зърнобазата край Камено се проверява

  18.03.2022 13:13  
 Зърнобазата край Камено се проверява

По непотвърдени данни  зърнобазата на фирма "Севан", е блокирана от органи на реда, които не позволяват на зърновозите нито да влизат, нито да излиза. Мотивът, който е изтъкнат е, че се извършва инвентаризация. От базата твърдят, че въпросната инвентаризация е приключила отдавна.

На този етап официално изявление от Асоциацията на зърнопроизводителине няма. Илия Проданов, зам-председател на асоциацията потвърди, че е пратил негов служител във фирмата, който е видял огромната опашка от чакащи тирове. Той допълни само, че загубите са огромни за зърнопроизводителите.

Проверката стопира товаренето на кораб, а неустойката, която  се плаща е по 30 хиляди долара на ден, допълни Проданов и подчерта, че капитанът и целият екипаж са много изнервени. А загубите са огромни, както за фирмата, така и за самите зърнопроизводители.

От снощи тече мащабна акция в цялата страна, която е съвместна с европейската прокуратура. Проверяват се 120 преписки, които са свързани с управление на еврофондове и средства.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Култура Мнения
Деян Жеков, актьор: Ботев е идеал, кумир, титан, брат, баща, съмишленик!
  18.03.2022 16:23      

  „Категорично трябва да се отделят повече средства за смислена култур