Петък, 17 Юни 2022
    
Созопол

На юбилея си кметът Тихомир Янакиев събра 6500 лв. за зелена кауза

  18.03.2022 11:09  
На юбилея си кметът Тихомир Янакиев събра 6500  лв. за зелена кауза

След безкрайните поздрави и пожелания по повод юбилея градоначалникът на Созопол Тихомир Янакиев написа в профила си в социалната мрежа:

„Дойде и моят ред... да стана на 50. Обръщам се назад - някак неусетно са изминали тези години. Вълна от спомени изпълва съзнанието ми: детството в Стария Созопол с непрестанните игри. Е, тогава нямаше Meta и TikTok, но пък преживяванията си бяха истински. И приятелите също. Юношеството и след това казармата. Плаванията по различни търговски кораби и къртовският труд, който се полагаше на тях. Ученето в университетите, преминало някак ей така...

Спомени.

Отплеснах се. Всъщност исках да ви кажа, че юбилея си посветих на кампания за набиране на средства, наименувана "Да посадим бъдеще". Сумата, събрана от партито ми, е в размер на 6680 лева. Те ще бъдат дарени за облагородяването на място за отдих (засега сме се спрели на градинката с "мидата" в Созопол), като ще се закупят дръвчета, пейки и евентуално ще се изгради и поливна система.

Кампанията е отворена и който желае, би могъл да се включи в нея. Даренията могат да стават по сметка на Община Созопол, като в основанието може да се посочва името на кампанията - "Да посадим бъдеще ".

Надявам се, че с тази инициатива ще допринесем Созопол да бъде едно още по-красиво място.

А иначе, на 50 се чувствам точно както се чувствах на 49“.

Неслучайно Янакиев е възпитаник бургаското Морско училище. Той доказа, че здраво държи руля на кораба, наречен Созопол.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Култура Мнения
Деян Жеков, актьор: Ботев е идеал, кумир, титан, брат, баща, съмишленик!
  18.03.2022 16:23      

  „Категорично трябва да се отделят повече средства за смислена култур