Петък, 23 Сеп 2022
    
Мнения Поморие

Община Поморие е готова да посрещне украински бежанци

  28.02.2022 13:51  
Община Поморие е готова да посрещне украински бежанци

Мит е, че Поморие е „Малката Русия“

 

Моника ИЛИЕВА

 

 

„Няма запитвания за прием на украински бежанци в Поморие, но ние имаме готовност да ги посрещнем, ако се наложи“, това каза кметът на Поморие Иван Алексиев в края на провелата се редовна общинска сесия.

Алексиев обърна внимание, че с тревога се следи развоя на събитията между Русия и Украйна. Стана ясно, че няма  напрежение между двете общности в града - руска и украинска: „Притеснени сме как ще протече сезонът в тази насока. Не мога да не отбележа и че данните, с които разполагаме не показват голямо присъствие в града на руски и украински туристи“.

Кметът добави, че профилът на туриста се е променил, благодарение на целенасочената политика, която Община Поморие води, в последните няколко сезона. „Върнахме си поляците и чехите. Румънският пазар се отвори за нас. Градът посреща и много българи. Мит е, че Поморие е „Малката Русия“. Руснаците отдавана се изтеглиха от нашия град“, добави Алексиев.

Янчо Илиев, зам.-кмет на община Поморие допълни, че руснаците масово са започнали да препродават имотите си в града от няколко години.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“
  24.06.2022 09:31      

Народният представител Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събран