Вторник, 26 Апр 2022
    
Бургас Поморие

В областта: Две училища искат да са изцяло в електронна среда

  24.01.2022 12:32  
В областта: Две училища искат да са изцяло в електронна среда

Дона МИТЕВА

Според решението на Областен съвет по здравеопазване нормално започна учебният процес за учениците в Обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) и тези, които са в клас.

За периода от вчера (24 януари) до 28 януари учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички общини, с изключение на община Руен, учат в електронна среда. За учениците от 1 до 4 клас, както и за тези от 7, 10 и 12 класове остава присъственият учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки.

В момента има голям процент отсъстващи учители – карантинирани и болни в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" (Морското училище). В СУ „Иван Вазов“ – Поморие процентът на отсъстващите учениците – болни и карантинирани, също е голям. Двете училища са се заявили за преминаване изцяло на обучение в електронна среда, обясняват от Регионалното управление на образованието. Това е предвидено в точка 2 на Заповедта, подписана от шефа на РЗИ д-р Паздеров.

Ако докладът, който от учебните заведения подадат към РУО доказва, че повече от 40% от личния състав е извън строя, ще се поиска от Просветното министерство те да бъдат включени в списъка на училищата, които изцяло работят в ОРЕС. Това става със заповед на министър Денков.

 


Анкета

Как ще посрещнете Великден?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Метлата на четворната коалиция в региона
  24.01.2022 14:59      

Партийни активисти разнасят CV-та и се ослушват за назначения