Петък, 22 Апр 2022
    
Айтос

Айтоско училище събира книги за българите в Братислава

  21.01.2022 13:29  
Айтоско училище събира книги  за българите в Братислава

Айтоското училище „Христо Ботев“ провежда инициатива за събиране на книги и учебници в полза на българско средно училище със същото име в Братислава, Словакия. Кампанията е обявена от Изпълнителната агенция по горите, БДЗП и се подкрепя от Югоизточно Държавно предприятие-Сливен.

На информация за нея в интернет пространството попада дългогодишната учителка Дида Димитрова, която е преподавател по физика и математика в айтоското учебно заведение и решава да предложи на Училищния съвет да помогнат на училището в Братислава.

„Направи ми впечатление, че и двете училища носят името на Христо Ботев, кампанията е по проект „Земите и горите на орела“, а Айтос е орловият град. Затова предложих да се включим в инициативата. Децата ни винаги са откликвали на благотворителни акции. Само за седмица сме събрали над 200 тома книги! Включват се и родители, и учители, като идеята е да помогнем на децата там. Искаме да осъществим контакт с другото училище и да имаме възможност да си сътрудничим в обучението!", споделя Димитрова.  


Анкета

Как ще посрещнете Великден?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Коронавирусът затри цял български град, но ваксините са все така по-страшни от Ковид
  21.01.2022 11:06      

Омикрон ще се сблъска челно с неваксинирана България, пикът ще е през февруари. И макар к