Събота, 16 Апр 2022
    
Бизнес Бургас

Сериозен скок на сметките за електричество в община Бургас. /Вижте колко е той/

  15.01.2022 17:21  
 Сериозен скок на сметките за електричество в община Бургас. /Вижте колко е той/
Коледното осветление и украса вече бяха свалени от централните бургаски улици
  faragency.bg

Силвия ШАТЪРОВА

 

Трикратно е увеличението на сметките в община Бургас. Това е сериозна разлика спрямо миналата година, заяви зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев. Той допълни, че към момента екипът на администрацията компенсира с преизпълнение на данъците.

„В новия бюджет поскъпването на електроенергията ще бъде отразено и Общината да бъде компенсирана.

Кметът Димитър Николов предложи и общинските съветници одобриха да не се увеличават данъците за 2022 г., както и такса смет. Това обаче поражда огромни трудности заради повишените разходи, които не са предвидени в действащия бюджет.

Факт е, че драстично са се повишили енергийните разходи на Община Бургас, като най-големи са за улично осветление, транспорт, общински медицински центрове, общински предприятия, които извършват важни обслужващи дейности, които също работят на стари бюджети.

Община Бургас разработва идейни проекти за въвеждане и използване на фотоволтаични системи, чрез които могат да се компенсират големи увеличения на ел. енергията, но и за тях очакваме финансиране“, заяви още зам.-кметът Стойчев.

По думите му става ясно, че имат база за съставянето на бюджет 2022, но ситуацията е трудна, като се надява в най-скоро време да бъде приет бюджетът.

В момена в общината работят по предходни проекти, тъй като няма приета капиталова програма, тя ще бъде съобразена с това, кога ще се приеме Планът за възстановяване и развитие.

 

 

 

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата