Събота, 16 Апр 2022
    
Бургас Общество

За младите художници: Конкурс „Магията на Кукеровден“ ги предизвиква

  14.01.2022 12:20  
За младите художници: Конкурс „Магията на Кукеровден“ ги предизвиква

Конкурсът за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден” е посветен на традиционния кукерски празник. Този ден се отбелязва в периода между Месни и Сирни заговезни. Организатори са Сдружение „Усмивка” и читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”.

Целта е да се съхрани и популяризира българския народен празник Кукеровден.

Конкурсните творби ще бъдат оценявани от компетентно жури по следните критерии:  близост до темата,  проявена фантазия,  оригиналност,  съчетаване на цветовете, композиция- Той е отворен за всички индивидуални участници от IV група на детска градина училища, читалища, ЦПЛР, школи, студия, клубове и др.

Рисунката трябва да е специално подготвена за конкурса. Участниците са свободни да използват различни техники и материали /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

Форматът на рисунката трябва да е А3 с паспарту картон 35/50 см. Към всяка творба да има надпис с трите имена на автора, клас/ПГ; учебно заведение; телефон за връзка; имейл.

Най-добрите рисунки след приключване на конкурса ще бъдат дарени на детските отделения в различни болници на територията на гр. Бургас.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови категории: І възрастова група –  участници от IV група на ДГ, ІІ възрастова група –  участници от  І до ІV клас, III възрастова група – участници от V до VІІІ клас

Организаторите си запазват правото да фотографират и популяризират творбите на участниците с цел реклама на конкурса.  Конкурсните работи не се връщат.

Начало на конкурса е 15.01.2022 г., а крайният срок за получаване на творбите 01.03.2022 г.. Работите трябва да се изпращат на адрес: гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник” бл. 25 партер.

На 07.03.2022 г. ще бъдат публикувани имената на отличените участници на фейсбук страницата - Читалище „Св. св. Кирил и Методий” – Бургас и сдружение „Усмивка”, както и на сайта на читалището: www.chitalishte-km.org.

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата