Вторник, 12 Апр 2022
    
Несебър Общество

Код „Зелено“:1720 дървета засадиха в Община Несебър

  11.01.2022 14:09  
Код „Зелено“:1720 дървета засадиха в Община Несебър

1720 широколистни и иглолистни дървета от петнайсет различни вида се засадени на територията на община Несебър. Дейността е част от дългогодишната политика на местната власт за облагородяване на визията на града и селищните територии, но и за подобряване качеството на околната среда.

Част от дърветата са засадени на входовете на селищата и по протежение на улиците, както и в паркови пространства. Сред видовете са: шестил, чинар, липа, кипарис, туя, албиция, бреза, пиния, червен дъб, индийски люляк, магнолия. Подборът на дървета е съобразен с климата на района, почвените характеристики и съществуващата естествена растителност.

Населените места, обхванати от зелената кампания: Несебър, Свети Влас, Обзор, Равда, Кошарица, Тънково, Оризаре и Гюльовца.

Местната власт работи за изграждане на модерна и приветлива община, адекватна на очакванията на гражданите й.  В този смисъл непрекъснато се обновява, надгражда и подобрява визията на Несебър и съставните селища, като се използва се всяка възможност  да се добави още красота и зеленина към улици, паркове и други подходящи места.

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Местни икономисти с прогноза за 2022 и скока на цените
  09.01.2022 17:39      

Георги РУСИНОВ   „Черноморски фар“ потърси мнението на двама от