Сряда, 06 Апр 2022
    
Бургас

Въпреки високата заболеваемост учениците остават в клас

  05.01.2022 11:52  
Въпреки високата заболеваемост учениците остават в клас

Дона МИТЕВА

Въпреки това, че област Бургас вече се намира в тъмночервената зона със средната заболеваемост от COVID -19 с  над  500 на 100 000 население, учениците продължават да посещават присъствено учебни занятия. Изключение  правят  тези, чиито родители не са дали съгласие децата им да бъдат тествани. Това потвърди началникът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева. По нейни думи в училищата има достатъчно тестове, а утре служебната кола пътува отново до столицата, за да донесе новата партида.

„Родителите, които не желаят децата им да бъдат тествани трябва задължително да подадат заявление за това, че те ще работят в  обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/. А що се отнася до оформяне на крайните срочни оценки – ще се спазват указанията на просветния министър, които излязоха в края на миналата година. А те изрично подчертават, че класните и оформянето на успеха се правят присъствено“, припомни инж. Илиева.

По данни от просветното управление в момента само три общини – Айтос, Руен и Поморие са със заболеваемост под 250 на 100 хиляди.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Борисов с критики към правителството за липсата на план за възстановяване и цените на газа
  03.01.2022 12:40      

За последния месец новото правителство е похарчило 9 млрд. лв, рекорден харч, посочиха от ГЕРБ на