Събота, 26 Мар 2022
    
Бизнес Бургас

Още от септември: Бургазлии капарираха къщи за гости в Странджа за Коледа и Нова година

  25.12.2021 14:20  
Още от септември: Бургазлии капарираха къщи за гости в Странджа за Коледа и Нова година

Дона МИТЕВА

Бургазлии предпочитат да прекарат празниците сред природата. Къщите за гости в Странджа и местата за настаняване като цяло са на сто процента заети, и то отдавна. Това коментира Веска Тодорова от Туристическия информационен център в Малко Търново.

„Още през септември започна капарирането на къщите в Странджа. По време на пандемията бургазлии преоткриха Странджа с нейните прекрасни кътчета за разходка и отдих и сега тя е предпочитано място“, категорична е Тодорова.

Сега бургазлии вдигат наздравици и се наслаждават на природата на мистичната планина. Така ще е и на Нова година.

„Най-предпочитани са къщите за гости. Те се наемат от компании, или пък от две-три семейства за няколко дни“, обясняват от инфоцентъра.

Въпрос на договаряне със стопаните, ако те са си в населеното място, дали домакините ще приготвят нещо за хапване, традиционно за региона, или гостите ще разчитат изцяло на своите кулинарни умения.

„В село Бръшлян например, жените правят уникален зелник, ако се договорят с гостите, сигурно ще има и такива, които ще го опитат“, допълва Тодорова.

Що се отнася до местата в хотелите и мотелите на Странджа, те са доста ограничени. Командированите по границата полицаи заемат по-голяма част от стаите там.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Златомира Мострова, депутат: Домашното насилие е деликатна тема, доминира срамът
  20.12.2021 15:02      

В ситуацията на COVID 50 жени в последните две години са били убити