Понеделник, 14 Мар 2022
    
Бургас

Мъж от Велинград пропътува над 300 км, за да разгледа бургаската библиотека

  13.12.2021 14:28  
Мъж от Велинград пропътува над 300 км, за да разгледа бургаската  библиотека

Дона МИТЕВА

 

Красимир Цопанов е от Велинград, икономист по професия. Той пристигна в Бургас на празника на града, за да се наслади на атмосферата, но неговата цел не са рибата и морето, а Библиотеката.

Пред служителите казва, че неговото хоби са книгите. Чете литература от различни области, има всестранни интереси. Затова и най-важното за него е посещението на новата библиотека, за което отдели целия си ден след празника.

„Според г-н Цопанов мястото е уникално. Научил е за Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ от предаването „Библиотеката“ по БНТ и много се е впечатлил“, разказа Гергана Цонева, пиар, допълвайки, че е направила специален тур за госта от Велинград, разказвайки му за историята на Регионалната библиотека и показвайки му всички пространства в новата сграда.

Гостенинът, запленен от многото книги и красивите пространства, не само разгледа мястото, в което се влюбил от екрана, но и остана целия седми декември в библиотеката, отдаден на четене.

Красимир Цопанов е още едно доказателство за силата на книгата, която е като магнит за четящите хора. Той бе впечатлен от комфортните архитектурни пространства и иновациите, които също са от голямо значение в наши дни, казват от бургаската библиотека.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Окончателно:НС одобри новия кабинет
  13.12.2021 16:51      

НС одобри Кирил Петков за премиер на България. Неговата номинация бе подкрепена със 134 гласа &qu