Понеделник, 28 Фев 2022
    
Мнения

Константин Бачийски: Не ламтя за постове, каузата ми е Бургас

  27.11.2021 18:03  
Константин Бачийски: Не ламтя за постове, каузата ми е Бургас

Георги РУСИНОВ

Константин Бачийски е едно от новите лица в 47-то НС. Водачът на листата на „Продължаваме промяната“ влиза в голямата политика, след като дълги години е един от факторите в местната с оглавената наскоро от него партия СЕК. Именно „Средна европейска класа“ стана мандатоносител на политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки че скоро заминава за столицата, Бачийски твърди, че каузата му ще си остане Бургас и регионът. Пред репортер на „Черноморски фар“ бъдещият депутат коментира смяната на мястото в Общински съвет с това в парламента.

„Разбира се, че Бургас и регионът са сред моите основни каузи. Ще споделя, че съм отклонявал няколко предложения да водя листи в други райони, защото искам да се посветя и отговорно да изпълнявам задълженията си на народен представител, а на този етап нямам време да развивам други региони освен от този, от който произхождам. Нищо не може да ме отклони от целите ми да го променя. Уверен съм, че този път проектът за трансформирането на старото военно летище в Равнец ще получи най-после институционална подкрепа. А този проект е от огромно значение не само за Бургас, но и за цяла Югоизточна България. Що се отнася до мен самия… нямам никакви претенции или изисквания за пост, длъжност или каквото и да е било. Аз не се боря за постове, а за каузи и ще представлявам в Народното събрание всички хора от Бургаски избирателен район, от всяка една община и населено място. И смятам да го правя със същия ентусиазъм, както досега“, заяви Бачийски.

„Резултатите от изборите за мен са и победа над страха. Особено в малките общини, в който някой местен феодал от властта има решаваща роля, хората победиха страха си и гласуваха за промяната. Направиха това, защото просто нямаше какво повече да губят. Те заявиха ясно и категорично „Стига безобразия“ и избраха „Продължаваме промяната“, каза още той.

Ключова роля е изиграл и служебният кабинет и министър Бойко Рашков, добави лидерът на СЕК.

„Той приложи закона в цялата му сила и строгост и купеният вот беше ограничен до минимум. Брокерите на гласове се изпокриха и се видя, че някои партии вече не могат да разчитат на „бонуси“ и сметките им не излизат. Доказа се, че при едни честни избори, при спазване на изборните правила резултатите нямат нищо общо с нагласените 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Кирил Петков след преговорите за кабинет: Няма тема, по която да не сме се разбрали
  28.11.2021 11:06      

Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие, обобщи лидерът на „Продължаваме пр