Сряда, 23 Фев 2022
    
Мнения Общество

Данаил Георгиев, бивш депутат: Трагедията на „Струма“ не трябва да се политизира, сега е моментът да покажем, че сме добри съседи

  23.11.2021 11:31  
Данаил Георгиев, бивш депутат: Трагедията на „Струма“ не трябва да се политизира, сега е моментът да покажем, че сме добри съседи

Георги РУСИНОВ

 

Трагедията на АМ „Струма“, където по първоначални данни 45 души загинаха в горящ автобус в никакъв случай не трябва да се политизира. Такова мнение изрази бившият депутат в 46-то НС от групата на ИБГНИ Данаил Георгиев за „Черноморски фар“. Експертът по международни отношения бе член на комисията по въпросите за Европейския съюз и в тази по отбрана.

Инцидентът с македонския автобус стана късно снощи и все още тепърва предстоят отговори защо се стигна до огнения ад. В него оцеляха едва седем души – момиче на 17 години и шестима възрастни, които са приети в столичната болница „Пирогов“.

„Сега трябва да покажем, че сме добронамерени и загрижени съседи. Това е цивилизованият начин. Нека покажем, че сме съпричастни с братския ни народ“, обясни Георгиев.

Според него в момента нашата държава трябва да предприеме всички необходими мерки и бързо и ефективно да проведе разследването.

„Трябва да окажем пълно съдействие на пострадалите, както и на македонската държава и близките на загиналите, за да могат да бъдат идентифицирани и да приберат тленните им останки“, коментира още бившият депутат.

Бъгларските власти дадоха брифинг по темата и заявиха, че ще се предприемат светкавични действия по разследването на инцидента. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков посочи, че освен този автобус, са пътували още три. Катастрофиралият е бил последен в редицата. Възможно е хора да са се прекачили от един в друг автобус, добави министърът. Той допусна, че пожарът може да е станал от това, че автобусът е разкъсал мантинела и е имало триене.

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че хората са били на екскурзия до Истанбул. Той уточни, че все още не е известна самоличността на пътниците, но потвърди, че в превозното средство е имало и деца.

 

В следващите дни очаквайте интервю с Данаил Георгиев по темата за преговорите на Северна Македония за членството й в ЕС и взаимоотношенията с България.


Анкета

Очаквате ли военен конфликт в Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Фатме Рамадан - депутат от ДПС:   Ще бъда гласът на жените в парламента
  24.11.2021 11:11      

Третата в листата на Движението е личната номинация на Ахмед Доган