Сряда, 19 Яну 2022
    
Созопол

И в неделя! Общинското Горско в Созопол продължава с доставките на дърва

  07.11.2021 18:06  
И в неделя! Общинското Горско в Созопол  продължава с доставките на дърва

Дърва за жителите на общината, които са си платили за доставка към общинското предприятие „Озеленяване и гори“, ще има, обеща кметът на Созопол Тихомир Янакиев. Днес той инспектира сечта, товаренето и транспортирането на дърва.

От октомври доставката на дърва е една от темите в общината.

На последната сесия кметът Янакиев още веднъж декларира, че до 30 ноември хората ще бъдат снабдени с дърва за огрев. Вече са заредени селата Крушевец, Вършило, Габър, Индже Войвода.

„На среща с кметовете се реши, че до 30 ноември ще се доставят дървата, които са фактурирани. Само вчера са изнесени над 300 кубика дърва. С добра организация до 30 ноември хората ще бъдат снабдени с дърва. Да не нагнетяваме проблемите, които не са само за нас, а за много общини. Ситуацията е достатъчно тежка, опитваме се да я овладеем и това последните 20 дни го показват“, обясни Янакиев.

Кметът добави, че в момента е стартирала инвентаризация на цялата горска площ на ОП „Озеленявани и годи“. Цената от 39 лева той определи като социална и най-ниска и според него ще трябва да се коригира тъй като горските стопанства са повишили своите цени.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата