Неделя, 06 Фев 2022
    
Общество

Повече от 81 000 теста за коронавирус бяха доставени за учениците от първи до четвърти клас

  07.11.2021 16:56  
Повече от 81 000 теста за коронавирус бяха доставени за учениците от първи до четвърти клас

Повече от 81 000 теста за коронавирус за учениците от 1-ви до 4-ти клас в София бяха изпратени днес от базата на Българския Червен кръст в село Лозен до логистичната база на Столичната община в Панчарево. Утре, от 7.00 ч. сутринта, започва доставката на тестовете в 24-те столични района, в които ще има по едно училище - база, където ще се съхраняват тестовете и ще се разпределят за останалите училища в съответния район.

Това обясни пред журналисти Красимир Димитров, директор на дирекцията "Аварийна помощ и превенция в СО".

87,3% от учителите не са готови да правят тестове на учениците в начален етап

На предаването на тестовете в базата на БЧК в Лозен бяха служебният министър на образованието и науката Николай Денков, началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, представители на СО и на БЧК.

С приемно-предавателен протокол районните администрации ще приемат тестовете. До 11.00 ч. утре ще бъдат раздадени всички тестове в училищата - бази, в София, така че те да бъдат налични, за да могат директорите на останалите училища в района да ги получат.

Предвижда се допълнително заплащане за педагогическия и непедагогическия персонал, който ще участва в тестването на учениците, каза министър Денков. Ако са родители, те са доброволци, за тях няма да има заплащане, обясни Денков.

Директори разкритикуваха организацията по масовото тестване на учениците

Средствата, с които разполагаме, са тези 15,4 млн. лв., който гласува МС в сряда, плюс преходни остатъци - средства, които има в училищата, каза министърът. Той добави, че не може да посочи в момента каква ще бъде сумата.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Залагаме мащабна инвестиционна програма в Бюджет 2022
  06.11.2021 14:50      

Нова транспортна схема, изграждане на нови паркинги, водни атракции и обновена крайбрежна але