Сряда, 26 Яну 2022
    
Бизнес

Румен Драганов зове туристическия бранш да се ваксинира

  27.10.2021 17:34  
Румен Драганов зове туристическия бранш да се ваксинира

Директорът на Института за анализи и оценка на туризма Румен Драганов публикува на профила си в социалната мрежа снимка на празно заведение. И текст, с който изразява ясно позицията си, че единствения вариант  при който може заведенията да се напълнят отново е ваксинацията.

Ясно и категорично един от асовете в туризма написа: „Сега е празно. Така ще бъде и през зимния сезон ако не въведем зеления сертификат и ако ясно, като бранш и като загрижени за здравето на обществото, не кажем ВАКСИНАЦИЯ.

Само преди няколко месеца искахме приоритетно ваксини за бранша. Някой рапортуваха, че 100% от членовете на тяхната организация искат да бъдат ваксинирани преди летния сезон. Сега къде сме се скрили? Къде сме като лидери да кажем ясно - ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! И ако бяхме ваксинирани на 95% сега, щяхме ли да искаме "отлагане".

Нека кажем ясно - без ваксинация зимен сезон няма да има. Имаме два месеца до Нова година. Всички в туризма трябва да се ваксинират доброволно и с ясното съзнание къде, защо и за какво работят. Никакво отстъпление.

И сега, хайде да помислим как маркетингово това наше послание да получи подкрепа от обществото. Хайде да помолим обществото, а и правителството да подпомогне работещите заведения в борбата им за ваксинация. Да намерим стимулите, но не електронен часовник, а истинско съпричастие на обществото към грижата ни и примера, който даваме на всички видове генерали, как трябва да се постъпва национално отговорно. Въпросът е: Имаме ли сили за това?И още нещо. Хората ще излязат по улиците и площадите. Но истината остава същата - без ваксинация зимния сезон е обречен, а следва и летния“.

Както обикновено се получава в такъв случай последвалите коментари  под написаното от Драганов са разделени в две посоки – едни за ваксини и зелен сертификат и други против тях.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения