Събота, 22 Яну 2022
    
Спорт

Отборите ни от третия ешелон с тежки гостувания

  23.10.2021 13:17  
Отборите ни от третия ешелон с тежки гостувания

Созопол“ посреща силния тим на „Струмска слава“

 

Георги РУСИНОВ

 

Тежки гостувания предстоят за отборите от Бургаска област, подвизаващи се в третия футболен ешелон.

В мачове от XII-ия кръг на Югоизточна Трета лига летящият високо в класирането „Черноморец“ гостува на „Ямбол 1915“. Отборът на „Карнобат“ ще пътува до Казанлък, където ще се изправи срещу съперниците си от „Розова долина“. „Несебър“ пък ще отскочи до Карлово за мач срещу местния „Левски“.

Преди началото на кръга „Черноморец“ заема шеста позиция с актив от 16 точки. Съперниците им от Ямбол са само на една точка по-малко – 15, на 7 място в класирането. Двубоят между двата тима се очаква да е сериозен.

Далеч по-лесна изглежда е задачата на карнобатлии, които гостуват на „Розова долина“. Тимът от Казанлък е последен в класирането, като все още не е записал нито една точка към актива си. „Карнобат“ заема 14 място с 10 точки.

С една по-малко е отборът на „Несебър“. „Делфините“ заемат 16 място и имат 9 точки преди мачовете от XII кръг.

Мачове предстоят и във Втора лига, където в професионалния футбол се подвизават отборите на „Нефтохимик“ и „Созопол“.

Край морето, на „Созопол Арена“, „небесносините“ посрещат силния тим на „Струмска слава“. Преди XIV кръг от Втора лига „Созопол“ се намират на десето място в класирането със 17 точки. „Струмска слава“ е на три точки от четвъртото място, което води до плейоф за Първа лига и заемат шеста позиция.

Чак през идния вторник „Нефтохимик“ ще гостува на втория отбор на „Ботев“ (Пловдив). За „шейховете“ положението е трагично и победа срещу дублиращия отбор на „канарчетата“ ще е от жизнено значение за оцеляването им в професионалния футбол. „Зелените“ се намират на предпоследната, 19 позиция с 6 точки, като още толкова ги делят от местата извън зоната на отпадащите.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Д-р Светослав Тодоров: Неврохирургията е короната на медицината
  23.10.2021 10:21      

Пътят към нея започна от детската ми мечта   Интервю на Мон