Петък, 21 Яну 2022
    
Бургас Любопитно

Край на скучните чорапи

  21.10.2021 16:58  
Край на скучните чорапи

Дона МИТЕВА

Студеното време има и своите добри страни – дойде моментът да обуем чорапите. А те отдавна не са това, което бяха – скучни, едноцветни и с единствена цел да държат краката топли. 

Сега чрез чорапите, които ако не е задължително, то поне е препоръчително да се виждат – всеки може да изрази себе си, настроението си или пък чувството си за хумор.

На пазара – в специализирани магазини или пък онлайн чрез социалната мрежа могат да се купят весели чорапи както за жени и девойки, така и за мъже и младежи с анимационни герои, плодове, зеленчуци, животни, напитки и още каквото се сетите. Този вид чорапи вече не са запазена територия за децата, а вече и със свободен достъп за възрастните, които носят детето в себе си.

В контекста на метъла, празника на вещиците и каквото се сетите още има чорапи със скелети, черепи, тикви. Помислено е и за хората на изкуството  – образи на музиканти и художници, както и части от техните произведения могат да цъфнат на краката на техните почитатели.

Има добра новина и за онези, които непрекъснато си губят единия чорап – вече това няма никакво значение. Напротив – модерно е да се обуват чорапи с два различни дизайна. За улеснение те и така се продават.

В крак с модната тенденция е и бургаското общинско предприятие „Морски знаци“. То пусна на пазара чорапи с рибки, котви и най-важното - с надписа „Бургас“. Така всеки, който носи Бургас в сърцето си – може да засвидетелства своята любов, обувайки чорапи с този надпис, или пък да ги подари на онези, които мечтаят за морето и приключенията на града ни.

За традиционалистите и консервативните в облеклото нека кажем, че ако видят човек с различни чорапи, това не означава, че е спал, когато се е обувал или бързал, той просто се е подчинил на предизвикателната тенденция. А за онези, които прегръщат закачката – изразявайте позитивните си настроения и се забавлявайте – чорапите са още един начин да изразите себе си или да предизвикате усмивка у околните.

рната година.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Ресторантьори видяха двоен аршин със „зелените сертификати“
  22.10.2021 17:00      

Бармани и сервитьори без ваксина не могат да работят, а чиновниците – да