Понеделник, 29 Nov 2021
    
Мнения

Кап. Богданов: Дневниците на "Вера Су" са пренаписани

  07.10.2021 10:44  
Кап. Богданов: Дневниците на \


Товарният кораб "Вера Су" вече 18 дни е блокиран между скалите край Камен бряг. Председателя на Българската морска камара - капитан далечно плаване Богдан Богданов смята, че българските власти са закъснели с действията си.

"Не само нашата администрация, а държавата закъсня прекалено много. Първото нещо, което трябваше, е представители на "Гранична полиция" да се качат без всякакво забавяне на кораба. Да се вземат корабните документи, включително навигационния дневник, да се разпита екипажа и да се вземат проби за алкохол и наркотици. Това следване да стане незабавно. Сега вече е прекалено късно и по никакъв начин не може да се твърди, че екипажът е пил или е взимал упойващи вещества", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Кап. Богданов е категоричен, че е закъснял и водолазният оглед. През цялото това време най-вероятно на борда дневниците са манипулирани.

"Аз за себе си съм убеден, че тези два дневника, за които стана въпрос, са пренаписани съгласно указанията на корабособственика и застрахователя", подчерта той 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Кирил Петков след преговорите за кабинет: Няма тема, по която да не сме се разбрали
  28.11.2021 11:06      

Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие, обобщи лидерът на „Продължаваме пр