Сряда, 05 Яну 2022
    
Бургас

Румъния възобновява дейността на почетното си консулство в Бургас

  06.10.2021 15:43  
Румъния възобновява дейността на почетното си консулство в Бургас
Н. Пр. г-жа Бръндуша Йоана Предеску/в средата/, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Република България бе в началото на лятото на посещение в Бургас, като се срещна с областния управител проф. Мария Нейкова. Н.Пр бе придружена от Почетния консул на Румъния в Бургас - г-жа Евгения Попеску.

Министерският съвет на Република България даде съгласие за възобновяване дейността на почетното консулство на Румъния със седалище в Бургас и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Добрич, Разград, Шумен, Варна, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора, съобщават от правителствената пресслужба.

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Евгения Попеску. Тя е собственик и управител на фирма „Комерс" ООД. Член е на Международната федерация на почетните консули (FICAC) и на Световната асоциация на водещите жени предприемачи (LWEW).

Евгения Попеску е почетен консул на Румъния в гр. Бургас в периода 2005-2020 г., когато консулският й патент изтича. През 2021 г. румънската страна подновява консулския й патент.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини