Четвъртък, 06 Яну 2022
    
Карнобат

Карнобат влезе в тъмночервената КОВИД зона

  06.10.2021 14:52  
Карнобат влезе в тъмночервената КОВИД зона

Карнобат влезе в тъмночервената КОВИД зона. Над 600 на 100 000 души е заболеваемостта за последните две седмици, сочат данни на РЗИ. Данните показват, че заболеваемостта продължава да расте с бързи темпове. От началото на седмицата до момента случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в общината вече наближава 80 човека. Отчита се и много нисък процент на ваксинираните. През септември общият брой на регистрирани положителни проби за COVID-19 е 238, пише "Карнобатски глас".

В МБАЛ-Карнобат отчитат увеличение на броя на хоспитализациите. От 8 октомври леглата в Ковид отделението стават 25.

Днес кметът на общината Георги Димитров свика Общинския кризисен щаб. На него присъстваха и директорите на двете средни училища в града. И в СУ“Св.св.Кирил и Методий“ и в СУ“Хр.Ботев“ има ученици и учители с положителни проби за Ковид и паралелки, които се обучават от разстояние в електронна среда.

Към момента в СУ“Св.св.Кирил и Методий“ онлайн се обучават 9 паралелки, заради констатирани случаи на ученици с положителни проби за ковид. Шест преподаватели са с положителни проби, като четирима са хоспитализирани.

В  СУ“Хр.Ботев“ днес са отсъствали 96 ученици, от тях 4-ма с положителни проби. Под карантина са 69 ученици. 89 ученици се обучават от разстояние в електронна среда. Четирима учители са болни и един е под карантина.  

Високият процент на болни ученици и учители, както и проблемите с обезпечаването на учебния процес по отношение на преподаватели налага въвеждането на по-строги мерки, за да се ограничи разпространението на заразата, категоричен е кметът.

На щаба се обсъжда възможността двете средни училища да минат на смесено обучение. От 1 до 4 клас, включително и подготвителна група, 7 и 12 клас да се обучават присъствено,  а 5,6,8,9,10 и 11 класове да са онлайн. Тази възможност ще бъде обсъдена и на заседания на Педагогическите съвети в  СУ“Хр. Ботев“ и СУ“Св.св. Кирил и Методий“. Ще бъде подготвено мотивирано становище до Министъра на образованието, който трябва да разпореди този формат на обучение.  Предложението е това да влезе в сила за периода 11-29 октомври.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кап. Богданов: Дневниците на \
  07.10.2021 10:44      

Товарният кораб "Вера Су" вече 18 дни е блокиран между скалите край Камен бряг.