Петък, 31 Дек 2021
    
Руен

Кметът на Руен: Поисках мобилни камери и кантари заради трафика от камиони през общината

  01.10.2021 15:31  
Кметът на Руен: Поисках мобилни камери и кантари заради трафика от камиони през общината

Георги РУСИНОВ

 

Кметът на Община Руен Исмаил Осман е реагирал светкавично след като транзитният трафик на тежкотоварни автомобили бе забранен през Айтоския проход. В следствие от това камионите на път за Бургас започнаха да минават през руенски и поморийски села.

„Хората се притесняват, откакто камионите започнаха да минават през селата. Пътищата минават директно до училища, кметства, детски градини и е нормално да има притеснение. Затова съм поискал да има мобилни камери по пътя Руен – Просеник, които да следят за скоростта, тъй като хората казват, че някои от превозните средства минават бързо през населени места. От Областна дирекция на МВР-Бургас ми обещаха, че от понеделник ще има камери“, заяви пред репортер на „Черноморски фар“ кметът.

Осман е направил опит да разговаря и с шефа на ДАИ-Бургас, но неуспешно. Все пак с писмо до институцията той е поискал единият от кантарите за камиони, които бяха поставени на пътя Айтос – Провадия да бъде преместен на Руен – Просеник. Кметът има съмнения, че още преди забраната на тежкотоварния трафик в прохода, някои от превозвачите са започнали да преминават през руенските и поморийските села точно с цел да избегнат кантарите на ДАИ.

Третото, което кметът на Община Руен е поискал е от преместване на табелата, забраняваща транзитния трафик на тежкотоварни камиони през Айтоския проход. Според него тя трябва да бъде поставена преди Вресово, за да може камионите да минават през Ришкия проход.

„Иначе стигат до КПП-то на Ябълчево, виждат табелата и завиват към Руен. Това са големи машини и не могат насред пътя да обърнат в обратна посока, за да отидат към Ришкия проход. Най-добре ще е даже още в началото на прохода при Провадия да има такава табела“, каза още Осман.

Кметът изрази надежда, че институциите ще реагират бързо, за да не се стигне до нова трагедия, този път в някое от селата.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе