Вторник, 07 Дек 2021
    
Карнобат

Карнобат отбелязва своя празник днес без пищни тържества

  26.09.2021 09:54  
Карнобат отбелязва своя празник днес  без пищни тържества

Карнобат отбелязва своя празник днес, но за първи път без тържества и масово събиране на площада заради Ковид ситуацията и заради противопедимичните мерки. Още преди да излезе заповедта на министъра кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че най-вероятно празникът ще бъде отложен така както го помнят жителите, заради бума на заразени в града.

Ето как се обърна той към карнобатлии

 

Скъпи съграждани,

Различен е празникът на Карнобат днес. За първи път от обявяването на 26 септември за Ден на града ни няма да празнуваме заедно, на площада. Културният ни календар остана бял лист, очакващ да бъде изпълнен с дати и събития в едно по - спокойно време. Време, когато здравето на хората няма да бъде под непрестанна заплаха, когато ще виждаме усмивките си, скрити сега зад маските.

Но с обич и топлина, с човешка съпричастност са изпълнени душите ни. Научили безценен урок, че по -ценно от здравето няма. Разбрали, че прегръдката и подадената ръка са богатство.

Посрещаме празника с надежда за утрешния ден, но живеещи тук и сега. Отворили очи за малките неща, които правят света уникален - топлината на едно докосване, целувката на ближния.

Разбрахме, че можем да живеем, без да пътуваме, без да се веселим... Достигнахме до безценен урок, че трябва да се променяме. Да приемаме изпитанието и страданието и да творим чудеса.

Пожелавам Ви здраве за Вас и семействата ви. Позволете на любовта, надеждата и вярата да направляват делата ви. Нека Св. апостол и евангелист Йоан Богослов закриля и бди над нашия град. Защото родното място, домът - това е нашата крепост, която сме орисани да пазим за утрешното поколение.

Честит празник, Карнобат!!!

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.