Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

Започват ремонти на ключови улици във „Възраждане“

  23.09.2021 16:00  
Започват ремонти на ключови улици във „Възраждане“
  Google

ВиК са готови и Общината може да стартира дейностите

 

Георги РУСИНОВ

 

Предстоят ремонти на ключови улици в бургаския квартал „Възраждане“. Това стана ясно от думите на заместник-кмета по строителство към Община Бургас инж. Чанка Коралска. Кварталът е един от най-засегнатите по отношение на инфраструктура. Някои от улиците чакат с години да бъдат ремонтирани, както и тротоарите по тях да бъдат достъпни за всички.

Коралска разкри, че ВиК вече са приключили дейностите по улица „Самуил“ и тя ще е първият приоритет на Община Бургас за ремонт. На следващ етап се очаква да се работи още по улиците „Патриарх Евтимий“ и „Шейново“. Очакванията са ремонтите им да са готови до 2022-ра. Заместник-кметът коментира предстоящите ремонти по молба на председателя на Здравната комисия към Общински съвет – Бургас д-р Антонио Душепеев. Той пожела повече информация по докладната на кмета Димитър Николов във връзка с поемане на дълг за финансиране на проекта „Реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства по програма „Моят град – моят квартал“. 5 милиона лева ще са необходимите средства.

Заместник-кметът добави, че програмата се възприема много добре от бургазлии и по нея до момента са ремонтирани 30 междублокови пространства, докато 17 други са във фаза на планиране. Коралска спомена, че акцентът на Общината в следващите години ще е цялостното обновяване на улиците във „Възраждане“, но ще се продължи и работа по успешната програма, която засяга целия град.

Тя припомни, че политиката на Община Бургас е да изчаква водоразпределителното дружество да приключи първо с техните ремонти по инфраструктурата и чак тогава да се започва работа по съществени ремонти и облагородявания на улици. Целта е да не се налага ВиК да разкопава някъде изцяло нова настилка. Кметът Димитър Николов постоянно е в контакт с ВиК за това къде какво работят, за да може и администрацията да напасва ремонтните си дейности спрямо тях.

Коралска коментира и кои ще са следващите улици, по които Общината ще работи във „Възраждане“. Това са „Македония“, „Любен Каравелов“ и „Климент Охридски“. И за тях ще се изчака ВиК.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може