Сряда, 22 Дек 2021
    
Поморие

Д-р Кирил Хинов официално поема болницата в Поморие

  23.09.2021 14:58  
Д-р Кирил Хинов официално поема болницата в Поморие

Ина ПЕТРОВА

Д-р Кирил Хинов официално поема управлението на болницата в Поморие. До сега той бе временно изпълняващ длъжността, след внезапното напускане по лични причини на досегашния шеф д-р Женя Караилиева.

Последва конкурс за нов управител, който д-р Хинов печели. А на извънредна сесия на местния парламент съветниците единодушно одобриха кандидатурата му.

„Той бе единствен кандидат. Комисията прецени, че отговаря на условията и притежава професионални качества и мениджърски опит, с които да изправи на крака болничното заведение и да овладее незавидната ситуация, в която се намира“, коментира председателят на комисията и общински съветник Петя Арнаудова.

Всичките 17 съветници, присъстващи на извънредното заседание също подкрепят новия болничен управител.  Гласуват и решение за даване  правомощия на кмета на общината да сключи договор за управление с д-р Хинов.

Преди да дойде в Поморие той е бил управител на болницата в град Елена. Бил е и зам.-директор на Регионалния център по здравеопазване във Велико Търново. С богат опит в областта на здравния мениджмънт и здравната администрация. Очакванията към него са да изправи на крака лечебното заведение в Поморие, което в последните месеци бе финансово разклатено. Това бе причината там да влезе и одит. В момента финансовото състояние на болницата е сравнително стабилно. Това отчасти се дължи на разкритото там ковид отделение и на дофинансирането, което предприе  общината.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л