Сряда, 22 Дек 2021
    
Айтос

Започнаха да теглят тонажа на камионите в Айтоския проход

  23.09.2021 14:56  
Започнаха да теглят тонажа на камионите в Айтоския проход

Георги РУСИНОВ

 

Започнаха да теглят тонажа на преминаващите камионите в Айтоския проход. Това заяви комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция“ към Областна дирекция на МВР-Бургас пред журналисти. Той, заедно с шефа на Областно пътно управление – Бургас инж. Митко Порязов, както и експерти от Община Айтос и други институции днес обследваха опасната отсечка, придобила прозвището „Пътя на смъртта“.

„Първо ще направим обследване на участъка и след това ще набележим мерки за изпълнение. След това ще можем да кажем със сигурност какво точно ще се предприеме“, коментира Порязов.

Комисар Рачев добави, че комисията е от широк кръг експерти и е важно всички да се консолидират около едно мнение. Когато това стане медиите ще бъдат запознати с протокол на комисията.

„Мерките ще бъдат непрекъсваеми. В момента имаме съвместни екипи с АПИ, с мобилни кантарни инсталации, които са разположени на няколко места по маршрута. Местата се сменят с цел оптимизация на проверките и във връзка с движението на трафика. Също така имаме  мобилна камера, която също сменя позицията си. Тези мерки не се прилагат от вчера, но сега са с повишен интензитет“, заяви още комисарят.

След като излезе информация, че камионите над 12 тона ще бъдат спрени през Айтоския проход и ще бъдат пренасочен през Карнобат, карнобатлии изразиха притеснението си и недоволството си. На места се коментираше дори и протест. Затова отправихме към инж. Порязов много важният въпрос откъде точно ще минават камионите.

„Спирането на камионите ще подлежи на обсъждане. Трябва да се направи временна организация на движението, тъй като там трафикът минава през няколко области. След съгласуване между „Пътна полиция“ и АПИ ще се приеме проекта за организация, тогава ще влезе и в сила. Камионният трафик ще минава през Ришки проход, който не минава през град Карнобат, така че няма какво да се притесняват местните“, обясни шефът на ОПУ-Бургас.

На практика това означава, че камионите в посока Бургас отново ще минават през Айтос, но от посока Карнобат, през кръговото.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л