Сряда, 20 Oct 2021
    
Избори 2021

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за президентска двойка

  20.09.2021 15:52  
Инициативен комитет издига Радев и Йотова за президентска двойка

Това обяви днес вицепрезидентът, която коментира и проекта на Петков и Василев

 

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов, съобщи Нова ТВ. По думите й в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

"Днес започваме конструирането на комитета. Той ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове", заяви Йотова.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. По думите й той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

"Струва ми се, от първите заявки, че по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията "Франция напред" на г-н Макрон. Прилича и на програмата на "Граждани в Испания" - това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър", коментира тя.


Анкета

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ