Неделя, 19 Дек 2021
    
Любопитно

Седмицата започва със слънце

  20.09.2021 08:05  
Седмицата започва със слънце

Температурите през деня ще са в интервала 26-31 градуса

Астрономическата есен настъпва на 22 септември, а в дните около нейното начало ще усетим и обичайното за сезона захлаждане. Понеделник започва със слънчево време почти в цялата страна. Температурите през деня ще са в интервала 26-31 градуса, но в часовете до вечерта с усилването на вятъра от запад-северозапад ще се понижат. Следобед от запад на изток студен атмосферен фронт ще е причина за развитие на летни бури с резки пориви на вятъра, гръмотевици и краткотрайни валежи. Заради сравнително високите дневни температури, все още има риск от градушки.

По крайбрежието почти целият ден ще е слънчев. Там смущенията ще настъпят по-късно привечер и през нощта с валежи и гръмотевични бури. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 23 и 26 градуса. През нощта срещу вторник обаче, вятърът ще се обърне от изток-североизток, с което за няколко дни времето ще се превърне в предизвикателство за почиващите.

В хода на седмицата захлаждането ще продължи с кулминация около началото на астрономическата есен в сряда. Дневните температури ще паднат до стойности около 20 градуса. Около крайбрежието също ще захладнее осезаемо с усилване на вятъра от североизток и на вълнението с вълни по някои открити брегове до 2 метра. В най-високите части на планините се очаква да падне символично количество сняг, а по-високите полета на Западна България ще има условия за слани в ранните часове на първите есенни дни.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л