Сряда, 20 Oct 2021
    
Бургас

В Равнец искат ремонти на улици

  18.09.2021 17:32  
В Равнец искат ремонти на улици

Георги РУСИНОВ

 

В бургаското село Равнец искат ремонти на улици. Това посочва общинският съветник Живко Господинов в докладна записка. С нея той иска в Бюджет `2022 на Община Бургас да залегнат средства за ремонт и асфалтиране на улиците „Съветска“, „Камчия“, „Странджа“, „Марица“ и „Комсомолска“.

„При срещите ми с жители на Равнец, същите вече втора година поставят въпроси, свързани с лошото състояние на улиците. Обясняват как при всеки дъжд, същите потъват в кал и преминаването по тях е възможно само с гумени ботуши. За пореден път поставям въпроса с острата нужда от ремонт на уличната мрежа в Равнец“, пише общинският съветник.

Комисията по устройство на територията обаче не прие докладната в този й вид. Председателят арх. Петър Статев посочи, че липсва финансова обосновка колко ще струват ремонтите на въпросните улици, какво точно трябва да се ремонтира – цялостни или частични са. Затова той искаше да дадат възможност на Господинов да прецизира докладната си до заседанието на Общински съвет – Бургас и да посочи финансовите параметри, които ще са необходими за ремонтите.

Георги Спасов от БСП обаче предложи вместо това докладната да се изпрати за становище до администрацията, които да обследват улиците в селото и да преценят колко ще са необходимите средства за ремонт. Спасов се обоснова с това, че не се бърза в случая, защото колегата му предлага ремонтите да залегнат в Бюджет 2022. Членовете на комисията приеха предложението на общинския съветник от БСП за това администрацията да даде свое становище.


Анкета

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ