Сряда, 22 Дек 2021
    
Бургас

Кампания „Шанс за децата на Бургас“ избира талантите на Бургас и региона

  17.09.2021 16:30  
Кампания „Шанс за децата на Бургас“ избира талантите на Бургас и региона

Янчо НИКОЛОВ

Асоциация „Шанс за децата и природата  на България,“стартира проект за набиране на талантливи деца от Бургас и региона. Избраните  ще се обучават безплатно в различни области на науката и изкуството.

Кампанията „Шанс за децата на Бургас,“ е вече факт. До 30 септември е крайният срок за подаване  документи на желаещите да се обучават в различни области на науката и изкуството. Подобни инициативи се организират вече 10 години. Асоциацията си партнира  с Община – Бургас, която ще поеме издръжката на 2 от общо 32 одобрени кандидати. На останалите 30 късметлии обучението ще се поеме от Центъра за набиране на таланти.“

„Ние добре си партнираме с Община Бургас, Тя ще поеме издръжката на две деца. Останалите ще са наша грижа. От години откриваме и развиваме талантите в даровити деца от 6 до 20 години. Сегашната кампания в Бургас, засяга възрастовите групи от 14 до 19 годишна възраст. Изискванията е да имат доказан талант в области като – театрално изкуство, дизайна, приложни  науки, изобразително изкуство и др. Кандидатите трябва да удостоверят своите заложби с грамоти, награди и да попълнят декларация на сайта на Асоциацията.,»обясни Пепа Николова от Центъра за набиране на таланти“

Заместник кмета по образованието  на Община Бургас Йорданка Ананиева пожела много успех на кандидатстващите деца и поздрави Центъра за набиране на таланти“

„Чрез вас децата успяват да се развият като личности. Много години сме си сътрудничели и реализирали десетки даровити личности. На добър час на всички деца, които кандидатстват в тази кампания. Успех!“, каза   Ананиева.

Центърът за набиране на таланти в Бургас, е единственият сертифициран от този тип в България. Чрез него много деца са се реализирали в различни сфери, през изминалите 10 години. От там уверяват, че ако има повече доказани таланти от необходимата бройка – 32, ще се погрижат и за тях. Обучението ще е едногодишно, а след него ще продължи подпомагането на записаните. То няма да е само върху „суха материя,“ но ще има извънредно много практически часове. Занятията ще бъдат веднъж седмично.

За качественото обучение на децата са ангажирани специалисти от различни област. Известната бургаски дизайнер Мария Танева, ще се занимава с бъдещите дизайнери.

Театралът Симеон Димитров, ще води театралната школа. Димитров е бившия учител на отличената за Оскар Мария Бакалова. Златка Коева ще поеме бъдещите художници. Тя е носител на десетки награди и призове в тази област. С еколозите ще се занимава доц. д-р Светла Далакчиева-познато име в екологията. В програмата е предвидено обучение за така наречените  „Нови лидери.“ Бъдещите журналисти, ще имат възможност да изучават творческо писане лично от Добрина Топалова – доказал се в областта филолог.

Екологията е избрана заради изключителната активност на фондацията в тази сфера.

От Центъра за таланти смятат, че добър еколог се става, когато още в детските, ранни години възпиташ този ангажимент в децата.

Завършилите обучението ще представят свои творби, изложби, ревюта, есета  и представления.

 Изключително интересно ще бъде обучението в света на новите технологии. Там бъдещите инженери и информатици, ще имат възможност да се занимават и развиват своите заложби, в сферата на изкуствения интелект.

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л