Петък, 17 Дек 2021
    
Общество

Две предприятия в Бургас пламнаха с ковид

  17.09.2021 14:37  
Две предприятия в Бургас пламнаха с ковид

Георги РУСИНОВ

 

Два взрива на ковид сред колективи са регистрирани в Бургас, съобщиха на пресконференция от РЗИ-Бургас. Д-р Георги Паздеров обясни, че става въпрос за две предприятия.

Първото е шивашки цех, намиращ се в сградата на „Тих труд“ в града. 21 жени с увреден слух работят в цеха. Първият случай там е на 1 септември тази година. Две седмици по-късно – на 14-и септември още три жени са заразени с ковид. Това принуждава Здравната инспекция да затвори цеха и да карантинира всички. През следващите дни ще се следи дали и някои от контактните няма да се разболее. Всички са на домашно лечение.

Второто предприятие с взрив на ковид е кабелен завод извън града. В него работят близо 150 човека, заедно с администрацията. Режимът е на три смени. И там на 1-и септември е първият разболял се. Следващите са на 7-и, а още два са регистрирани на 13-и септември. Според д-р Паздеров в кабелния завод се спазват всички необходими мерки – разстояние между работниците, дезинфекция на работните места, работи се с маски. За там РЗИ-Бургас са решили да приложат тестването с бързи антигенни, като никой от контактните не е бил заразен. Затова и работата в завода продължава.

Общо за двата персонала броят на ваксинираните е едва 8 души.

 

Очаквайте повече данни за изминалия сезон, как сме се справили като област и какво ни очаква!


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Живко Табаков: Напълно подкрепям исканията на ресторантьорския бранш
  17.09.2021 11:41      

Исканията на туристическия бранш са справедливи. Нормално е да се търсят компенсации от държавата