Петък, 17 Дек 2021
    
Бургас

Предлага се ново разширение на „зелената зона“ в Бургас

  17.09.2021 11:18  
Предлага се ново разширение на „зелената зона“ в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Задава се ново разширение в обхвата на „зелената зона“ в Бургас. Това става ясно от предложение на кмета на Община Бургас Димитър Николов, което е входирано като докладна към Общински съвет – Бургас.

Градоначалникът предвижда разширение в комплекс „Лазур“, касаещо района, заключен между булевард „Демокрация“ от улица „Копривщица“ до улица „Васил Петлешков“, улица „Васил Петлешков“, улица „Панайот Волов“, улица „24-ти Черноморски пехотен полк“ от улица „Панайот Волов“ до улица „Копривщица“ и улица „Копривщица“. Там ще бъде създадена нова Подзона Зелена – 6. В нея ще бъдат обособени паркоместа, с въведен режим на платено паркиране.

За прилагането на промените в Наредбата ще са необходими около 50 000 лева, посочва кметът в докладната. От тях 26 000 лева ще отидат за два нови автомата за самотаксуване, за пътни знаци – 16 600 лева, за тръби за знаци – 3 700 лева и за боя за маркировката – 3 100 лева. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на ОП „Транспорт“.

„Автомобилният парк на града многократно превишава фактическите възможности за свободно паркиране, а следствието на това е създаването на реални условия за задръствания и предпоставки за възникване на ПТП. С въвеждането на зони за платено паркиране в такива участъци този процес бе регулиран и овладян за тези части на града, попадащи в обхвата им. Но след въвеждането на нови участъци, преобладаващата част от автомобилния поток се пренасочва към местата, където паркирането още не е свободно и така се създава същият проблем, но на ново място“, аргументира се Николов.

Общински съвет – Бургас ще гласува предложението на кмета на редовната си сесия в края на септември.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Живко Табаков: Напълно подкрепям исканията на ресторантьорския бранш
  17.09.2021 11:41      

Исканията на туристическия бранш са справедливи. Нормално е да се търсят компенсации от държавата