Събота, 18 Дек 2021
    
Избори 2021 Общество

Георги Манев излиза от политиката, Кирил Петков и Асен Василев не били търсили СЕК за мандатоносител

  17.09.2021 13:01  
Георги Манев излиза от политиката, Кирил Петков и Асен Василев не били търсили СЕК за мандатоносител

Силвия ШАТЪРОВА

 

Георги Манев се оттегля от активната политика и поста председател на ПП „Средна европейска класа“. На 9 октомври по време на конгрес на партията това ще стане факт. Манев официално упълномощи зам.председателя на партията Константин Бачийски да взима решения и да подписва коалиционни споразумения с партии. „Той ще продължи пътят ми“, каза Манев и допълни, че на партийния форум ще предложи Бачийски за нов лидер.

СЕК е създадена преди 14 години и е неразривно свързана с Георги Манев, той категорично отхвърли слуховете в публичното пространство, че СЕК ще бъде мандатоносител на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които в момента си търсят партия с регистрация, за да участват на вота на 14 ноември.

„Нямам разговори с тях, виждам сходни идеи, хареса ми изявлението на Петков, че с десни политики, ще се постигат леви цели“, каза още Манев и допълни, че по никакъв начин не би продал партията и регистрацията й. „Аз имам две деца- Ванеса Манева и СЕК, не мога да ги продам“, каза още той.

Ако имаме подходящи партньори, ще отидем на избори, допълни зам.председателят Константин Бачийски. Преди ден в София той заяви, че е изкушен да влезе в НС и да оглави комисията „Росенец“, която не върши никаква работа в него.

След излизането си от активната политика Георги Манев ще се отдаде на любимото си занимание през последние години- да рисува. „Вече имам над 500 картини и съм готов за изложба“ и на шега допълни:“Зуека отиде в Испания да показва картини, аз няма да ходя там, но ще го покажа тук“.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Живко Табаков: Напълно подкрепям исканията на ресторантьорския бранш
  17.09.2021 11:41      

Исканията на туристическия бранш са справедливи. Нормално е да се търсят компенсации от държавата