Събота, 25 Дек 2021
    
Бургас

В ОУ „Елин Пелин“ започват учебната година с добре отигран сценарий

  14.09.2021 17:46  
В ОУ „Елин Пелин“ започват учебната година с добре отигран сценарий

Георги РУСИНОВ

 

Учебната година в ОУ „Елин Пелин“ в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ ще започне с вече добре отигран сценарий. Това заяви директорът Пепа Запрянова пред репортер на „Черноморски фар“. Педагогически съвет е приел насоките от министерството и е разработен план за действие.

На 15-и септември, в 9:00 часа школото ще даде старт на новата година с кратка празнична програма. След това спазвайки противоепидемичните мерки, класовете ще влязат в класните стаи.

„Нашият дневен режим е така структуриран, че приемането на ученици не става едновременно, а по класове и в определени часове. Междучасията и храненето на децата са по различно време. Минимизирали сме възможността за среща по коридорите и контакт между отделните паралелки. По този начин, тъй като училището ни е много голямо и е на едносменен режим, децата вече придобиват една по-добра организираност. Това го практикуваме втора учебна година и може да се каже, че всички вече сме обиграни в това. Имаме три входа на влизане, като потоците не се смесват. Дежурните учители и медицинските лица приемат децата сутрин, спазвайки всички изисквания за дезифенкция“, обясни Запрянова.

Най-притеснени за евентуално онлайн обучение са родителите на първокалсниците. Всички останали били общо взето наясно с цялата ситуация, добави тя.

„Аз лично не мисля, че ще се стигне до затваряне на начален етап, освен ако не попаднем в тъмночервената зона“, коментира директорът.

Ваксинирани общо са 34 учители и 8 непедагогически работници от колектив 120 души. Запрянова признава, че не са много, но трябва да се има и предвид, че много нейни колеги вече са преболедували и засега няма да се ваксинират.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може