Неделя, 26 Сеп 2021
    
Култура

Художникът Стойко Сакалиев посреща житейска и творческа годишнина с изложба

  14.09.2021 16:37  
 Художникът Стойко Сакалиев посреща житейска и творческа годишнина с изложба

Черноморски фар“

Художникът и плакетист на Бургаския театър „Адриана Будевска“ Стойко Сакалиев посреща две важни годишнини - житейска и творческа с изложба.

Изложбата ще бъде открита на 20 септември, в навечерието на рождения му ден, от 18 часа в залата на Дружеството на бургаските художници.

Стойко Сакалиев е роден на 21.09.1956 г. в град Бургас. През 1985 година завършва Национална художествена академия - София, специалност „Плакат“ при професор Александър Поплилов. Член на СБХ – София. Член на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО).

Член на Дружество на бургаските художници.

В състава на Драматичен театър „Адриана Будевска” е от 1985 година като художник-плакатист, оформител на рекламната продукция на театъра.

Художник на годината - Бургас 2012 година. Награден с плакет и приз на Община Бургас и Дружеството на художниците - Бургас за цялостно творчество, високохудожествени произведения в областта на изобразителното изкуство и принос в културния живот на града.
Има десетки международни и национални изложби. Последната е през 2016 година на сцената на „Аполония“, а през 2012 година прави изложба по повод 100 години от Драматичен театър „Адриана Будевска“ - Бургас.

 

Ето какво казва той за театралния плакат:

 

 

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова