Неделя, 26 Дек 2021
    
Култура

Художникът Стойко Сакалиев посреща житейска и творческа годишнина с изложба

  14.09.2021 16:37  
 Художникът Стойко Сакалиев посреща житейска и творческа годишнина с изложба

Черноморски фар“

Художникът и плакетист на Бургаския театър „Адриана Будевска“ Стойко Сакалиев посреща две важни годишнини - житейска и творческа с изложба.

Изложбата ще бъде открита на 20 септември, в навечерието на рождения му ден, от 18 часа в залата на Дружеството на бургаските художници.

Стойко Сакалиев е роден на 21.09.1956 г. в град Бургас. През 1985 година завършва Национална художествена академия - София, специалност „Плакат“ при професор Александър Поплилов. Член на СБХ – София. Член на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО).

Член на Дружество на бургаските художници.

В състава на Драматичен театър „Адриана Будевска” е от 1985 година като художник-плакатист, оформител на рекламната продукция на театъра.

Художник на годината - Бургас 2012 година. Награден с плакет и приз на Община Бургас и Дружеството на художниците - Бургас за цялостно творчество, високохудожествени произведения в областта на изобразителното изкуство и принос в културния живот на града.
Има десетки международни и национални изложби. Последната е през 2016 година на сцената на „Аполония“, а през 2012 година прави изложба по повод 100 години от Драматичен театър „Адриана Будевска“ - Бургас.

 

Ето какво казва той за театралния плакат:

 

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може