Неделя, 26 Сеп 2021
    
Несебър Общество

Кметът на Несебър:„Ще продължим да сме единни, сплотени и обединени за успеха на общината“

  06.09.2021 16:42  
 Кметът на Несебър:„Ще продължим да сме единни, сплотени и обединени за успеха на общината“

Днес, на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър, в чест на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, тържествено бе издигнат националният флаг на България. На церемонията присъстваха кметът на общината Николай Димитров, зам.-кметът Виктор Борисов, представители на общинска администрация, граждани и гости на града. Под звуците на химна на републиката, присъстващите отдадоха почит пред делото на хилядите герои на Съединението.

В емоционално слово Златин Чаушев – началник на отдел „Несебър- Световно наследство“ към oбщината припомни защо 6-ти септмеври е сред златните дати в най-новата ни история. Благодарение на Съединението се издига самочувствие на нацията и нейната увереност в силата на националното единство. Този най-български акт поставя всички следващи поколения в дълг към подвига на съединистите и тяхната убеденост, че  народа ни сам определя съдбата си.
Кметът на Несебър Николай Димитров поздрави присъстващите с празника и изрази увереност, че така, както и досега, следвайки заветите на предците, "ще продължим да сме единни, сплотени и обединени за успеха и развитието на общината.".


В празничната програма за 6-ти септември в Несебър участваха възпитаниците на ОДК-Несебър Теодора Менчева, Дамян Каравасилев, Мария Гинева с ръководител Димитър Йорданов. Стихотворението на Иван Вазов „Де е България?“ рецитира Пресияна Янулова към ДТС при НЧ „Яна Лъскова-1905“.


Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6-ти септември 1885 г. е една от най-ярките дати в нашата история, защото определя по-нататъшното развитие на българската държава. 
 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова