Събота, 25 Дек 2021
    
Култура Созопол

Проф. Минеков за остров Свети Кирик: Това е само един от паметниците на разрухата, който имаме

  01.09.2021 10:27  
Проф. Минеков за остров Свети Кирик: Това е само един от паметниците на разрухата, който имаме

„Държавата не е добър стопанин, когато се управлява от крадци и мошеници. Това беше причината и за миналогодишните протести, в които участвах от сърце. Това е само един от паметниците на разрухата, който имаме. Не съм очаквал, че мога да срещна толкова щета в цялата страна. Видях неща, които са потресаващи”, заяви в студиото на Нова ТВ министърът на културата проф. Велислав Минеков по темата остров Свети Кирик.

Относно средствата за бъдещето на острова, той каза, че до момента е имал две срещи с посланика на Франция. „Разговорът е за съдействие по отношение на това да се създаде един културен център, включително и арт колония, каквато в България нямаме. Бюджетът е изяден до стотинка. В момента ще прося пари за актуализация, за да оцелеят тетри, музеи”, уточни министърът.

За прехвърлянето на собствеността към общината, той каза: „Какво да направи след това общината? Ако не е държавата, общината ще остане със същата мизерия. Не е във възможността на тази нещастна община. Те като жители са някъде около 5 000”, допълни проф. Минеков.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може