Понеделник, 22 Nov 2021
    
Бургас

Заради туристите: Заболеваемостта в Бургас е статистически завишена

  24.08.2021 14:07  
Заради туристите: Заболеваемостта в Бургас е статистически завишена

Силвия ШАТЪРОВА

 

Заболеваемостта в Бургас е статистически завишена заради огромния брой туристи, които в момента се намират на територията на областта. Това заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на визита в Бургас. Същото се отнася и за областите Добрич и Варна. В момента в Бургаско има общо около 1 милион и половина население, което е в пъти по-голямо от иначе 300 хилядното в извън сезон.

„Факт е обаче, че броят на случаите расте и необходимостта от болнични легла расте. Идеята е да имат готовност болниците за вълната, защото очевидно тя още ще расте. Трябва да се координират и действията между всички болници, така че да има места и адекватна помощ за всички нуждаещи се“, обясни той.

Кунчев добави, че според него е много по-важно да се спазват вече предвидените мерки, които са в сила, вместо да се приемат нови. Неспазването обаче е факт, поясни той.

Спрямо нарастването на случаите ще се реагира така както е разпоредено в националния здравен план. Мерките ще се въвеждат според това кое ниво сме достигнали.

„За момента ми се струва, че това, което е по-важното е използването на капацитета на заведенията да се спазва, както и там където има струпване на много хора, да се носят предпазни средства. Генерално ако трябва да говорим важното е да вдигнем темпа на имунизация. Това е ключово“, отбеляза още главният държавен здравен инспектор.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Доц. Ангел Кунчев пред Областния щаб: Общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините -няма да постигне резултати
  24.08.2021 15:18      

Засилват ваксинацията и контрола върху мерките Силвия Шатърова И