Понеделник, 22 Nov 2021
    
Общество

Областен щаб решава днес за мерките против ковид в Бургас

  24.08.2021 10:26  
 Областен щаб решава днес за мерките против ковид в Бургас

Спешно пристига в града доц. Ангел Кунчев

 

Пет са вече „червените” области по разпространение на коронавируса от днес. Това са Бургас, Велико Търново, Търговище, Русе и Пловдив. В България вече няма нито една „зелена” зона и цялата страна е оцветена в жълто. Това каза пред Нова.тв директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

В Бургас новозаразените с коронавирус за денонощие са 63-ма. Областта е достигнала ръст от 306 на 100 000 заболели. Това обясни директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров. Днес на заседание се събира областният щаб, където ще бъдат набелязани мерки.

По думите на д-р Паздеров има нужда да бъдат затворени определени места. Именно това ще бъде решавано на днешното заседание. На този фон е увеличен броят на леглата за пациенти.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще посети Бургас и Велико Търново – двете области с най-висока към момента заболяемост, за да се запознае със ситуацията, свързана с COVID-19.

На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция, като по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Доц. Ангел Кунчев пред Областния щаб: Общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините -няма да постигне резултати
  24.08.2021 15:18      

Засилват ваксинацията и контрола върху мерките Силвия Шатърова И