Понеделник, 22 Nov 2021
    
Царево

Лайфгардове спасиха трима от удавяне на „Корал“

  23.08.2021 16:47  
Лайфгардове спасиха трима от удавяне на „Корал“

Трима плажуващи днес на „Корал“ живеят втори живот. Двама спасители – Костадин и Пепи, както и друг мъж успяват да спасят тримата удавници, съобщават във Фейсбук групата „Да запазим Корал“. Инцидентът става в северната част на плажа, която е неохраняема.

„Жена идва на спасителния пост и съобщава, че в неохраняемата зона, в най-северния край на плажа, във водата има момиче, което бедства и има нужда от помощ. Веднага Коцето взима буя и тръгва да тича натам. След него тръгва и Пепи. Влизат във водата и стигат до мъж от плажа, който е влязъл да помага на момичето. Той казва, че по навътре има още двама души, които се давят. Коцето оставя буя на мъжа и момичето и те излизат с него на брега. През това време Пепи и Коцето достигат до другите двама във водата, единия е в много тежко състояние, неадекватен, почти в безсъзнание, пред удавяне, употребил вероятно и алкохол. Коцето го подхваща и успява с плуване да го изкара на брега. През това време Пепи изкарва другия закъсал.

Всичко завършва успешно благодарение на навременната реакция на спасителите и техните действия.

Внимавайте изключително много, в най-северната част на плажа има много силно течение навътре! Не пускайте децата си без придружител в морето. Стойте близо до брега и се къпете/плувайте в охраняемата зона. Ако сте употребили алкохол не влизайте в морето!“, информират от „Да запазим Корал“.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Доц. Ангел Кунчев пред Областния щаб: Общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините -няма да постигне резултати
  24.08.2021 15:18      

Засилват ваксинацията и контрола върху мерките Силвия Шатърова И