Петък, 05 Nov 2021
    
Общество

Кацаров с прогноза: До дни влизаме в „оранжевата зона”

  06.08.2021 14:29  
Кацаров с прогноза: До дни влизаме в „оранжевата зона”

В следващите от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в „оранжевата зона” по заболеваемост от COVID-19. Това прогнозира здравният министър д-р Стойчо Кацаров, който обясни, че броят на заразените расте през последните седмици.

Ресорният министър е на среща с президента Румен Радев, на която се обсъждат развитието на пандемията у нас и необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна.

„Имаме разработен подробен план за всички възможни степени и нива на разпространение на вируса, дори и за най-тежката ситуация. Планирани са всички необходими мерки по отношение на здравната система. Планът разглежда подробно всички аспекти на реакциите на здравната система”, каза още той.

Министърът увери, че в страната ни има нужните лекарства за борба с вируса. Необходими обаче били допълнителни стъпки за осигуряване на резерви. 

По думите му бюджетът спешно трябва да се актуализира заради изчерпани средства за работещите на първа линия, както и заради нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. „Нуждаем се и от спешна актуализация на бюджета на НЗОК, който също играе основна роля”, добави още здравният министър.

 


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“