Петък, 05 Nov 2021
    
Общество

България гори! Близо 200 пожара са гасили пожарникарите за ден

  06.08.2021 09:59  
България гори! Близо 200 пожара са гасили пожарникарите за ден

„198 пожари са гасили българските пожарникари през изминалото денонощие. Всички пожари са локализирани, 18 са поставени под наблюдение”, заяви за NOVA гл. комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Сред по-значимите пожари е този във Велинград, който предизвика частично бедствено положение заради задимяване, както и този в Кюстендил.

„Чух се с колегите от Северна Македония. Активно работят и ограничават пожара. Основната им задача е да го локализират, за да не тръгне към България. Той е на десетина километра от страната. На нашата граница се правят специални операции, които се ръководят от областния управител на Благоевград”, каза още комисар Николов.

Той посочи, че рискът ще се увеличи, ако се появи силен вятър. Към момента няма данни за необходима евакуацията в населените места, където бушуват пожари. Органите на реда обаче са в готовност при необходимост, да прибегнат към подобна мярка.

„Опасността от пожари ще съществува поне до 14 август. Днес ситуацията е малко по-благоприятна. За съжаление, не вали там, където искаме”, добави ком. Николов.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“