Събота, 25 Дек 2021
    
Крими

Съмнителна торбичка вдигна на крак бургаската полиция

  23.07.2021 13:02  
Съмнителна торбичка вдигна на крак бургаската полиция

Съдържанието на съмнителната торбичка, предадена около 10.30 ч. днес от бдителна гражданка на служител от бургаската жандармерия, охраняващ зоната около Турското консулство в крайморския град, не представлява опасност за гражданите или околните сгради, констатира спец-екип от Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР. В торбичката се съдържали парфюм, дезодорант и брошура, но следвания за подобни случаи протокол наложи затваряне на бул. „Демокрация” в отсечката до бул. „Богориди” и прехвърляне за около час на пътния трафик през ул. „Св.Св. Кирил и Методий”.

Констатирано е, че гражданката открила торбичката в района на Морската градина и я отнесла на служителя от бургаската жандармерия, който бил и най-близкия представител на вътрешното ведомство. Своевременно районът е бил отцепен, като освен активните пътни артерии, затворени за преминаване са били и близките алеи в Морската градина, както и малките пресечки, водещи към турското консулство. 

В резултат на действия, предприети от спец-екип от Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР, е констатирано, че съдържанието на торбичката е безопасно, като не се налага осъществяване на контролиран взрив.

Към момента пътния трафик е възстановен в нормален обем.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може