Неделя, 26 Дек 2021
    
Любопитно

Екшън в парк „Росенец“

  23.07.2021 12:37  
Екшън в парк „Росенец“

Георги РУСИНОВ

 

Три дни в парк „Росенец“ ще има екшън. „Зелена светлина“ за провеждането на „Бургас Спорт Фест 2021“ получиха организаторите на събитието от Спортната комисия към Общински съвет – Бургас. Както „Черноморски фар“ писа, Сдружение „СК Активен Живот“ има нужда от допълнителни 4000 лева за провеждането на събитието, което е част от спортния календар на Общината. „Бургас Спорт Фест 2021“ ще се проведе в парк „Росенец“ в дните от 23 до 25 юли, а Община Бургас е съорганизатор.

Събитието е доста мащабно, като най-значимата част от него ще е триатлонът Lion Heart Utopia Cross Triathlon, който ще се проведе на 24 юли, а в него ще се включат около 500 състезатели от България и чужбина.

В заседанието на комисията председателят Йордан Георгиев обясни, че когато е подготвян спортният календар на Общината за 2021 за организацията на „Бургас Спорт Фест 2021“ са гласувани 7000 лева от 17 000 лева заявени от организаторите. Заместник-председателят Георги Маринчев поясни, че общият бюджет по организацията на феста е 25 000 лева, а в момента те молят Общината за още 4000 лева освен гласуваните им 7000. Те ще покрият провеждането на плувната част от маратона, тъй като организацията по сигурността е много сериозна.

Комисията гласува с пълно мнозинство „за“, но някои от членовете изказаха интересни позиции. Станимир Апостолов например каза, че е хубаво за в бъдеще да се препоръча провеждането на подобни събития в акваторията на Бургас да се провеждат преди Илинден, тъй като морето след това се разваля и става опасно.

„Или пък септември. Юли и август е пълно от събития. Септември нямаме толкова много неща и по този начин ще се удължи сезонът“, каза той.

Колегата му Бойчо Георгиев добави, че друго нещо, което трябва да се вземе предвид, е събития, в които ще се затварят пътища или ще се налага реорганизация на движението, да не се провеждат през уикенда, особено през лятото, когато трафикът е кошмарен на юг от Бургас.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може