Вторник, 03 Авг 2021
    
Бизнес Бургас

От летището очакват анулации на полети от и за Великобритания

  20.07.2021 14:31  
От летището очакват анулации на полети от и за Великобритания

Дона МИТЕВА

Справка, направена през пресцентъра на летище Бургас сочи, че до края на  годината има планирани от и до нашия град 720 полета от Великобритания. Чартърната програма трябва да започне на втори август. Около 6 авиокомпании имат предварително планирани полети, като най-много са заявените за август и септември. Планираните полети от Албиона от и до Варна са пък 977.

Заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров вкара в „червена зона“ Великобритания, Кипър, Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт. Гражданите на тези страни няма да бъдат допускани на територията на България. Забраната е валидна  за туристите от тези страни. Изключение се прави само за българските граждани, пристигащи от там.

На този етап няма отказани полети, но от аеропорта коментират, че полетите могат да бъдат отказани и в последния момент.

Забраната за влизане в България на туристи от Великобритания притесни хотелиерите защото при тях вече са започнали анулации на почивки по  българското Черноморие. Такива се очакват логично и на летището.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“