Вторник, 03 Авг 2021
    
Култура

Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” на годишните музикални награди

  19.07.2021 15:13  
Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” на годишните музикални награди

Маестро Стефан Диомов и „Тоника СВ“ бяха отличени с приза „БГ Вдъхновител” на годишните музикални награди на БГ РАДИО.

„Незабравима вечер преживяхме с моите колеги от „Тоника СВ”. На изискана церемония, в присъствието на най-добрите в музикалния бранш – хора, които безкрайно ценя и уважавам. Оказа се, че и те ни уважат и обичат музиката ни. В това е смисълът на всичко, което създаваме!”, коментира Стефан Диомов.

Специалната награда „БГ Вдъхновение“ е на името на Ана - Мария Тонкова. Тя е символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ РАДИО, получиха „Тоника СВ“ и Стефан Диомов. Те я посветиха на незабравимата Ваня Костова.

БГ Вдъхновители през годините са били Васил Найденов (2002), Стефан Димитров (2003), Лили Иванова (2004), Щурците (2005), Сигнал (2006), Орлин Горанов (2007), Силвия Кацарова (2008), Маргарита Хранова (2009), Милена Славова (2010), Дони и Момчил (2012), Тангра (2013), Камелия Тодорова (2014), Тони Димитрова (2015), ФСБ (2016), Йорданка Христова (2017), група Ахат (2018), Братя Аргирови (2019) и Дует Ритон (2020).

 

* Утре излиза от печат втората част на биографичната книга за маестрото - „Белите и черни клавиши на моя живот”.

 

Личността и творчеството на Стефан Димово не могат да се поберат в една книга. Затова потърсете и втората част на неговата биография. Тя изпреварва със съвсем малко предстоящия грандиозен концерт на маестрото, който ще бъде под формата на втора вечер на фестивала „Бургас и морето“ – на 1 август.

„Очаквам моята вярна публика на гала концерта в Летния театър, който ще е в памет на обичаната Ваня. Подготвили сме прекрасен ретроспективен концерт, ще разписвам после книги. Зареден съм с много положителна енергия, която искам да споделя с всички вас”, допълни Диомов.

 

***

 

Книгата „Белите и черни клавиши на моя живот” се издава от ИК „Знаци” и Румяна Емануилиду.

„Първият том беше поклон преди всичко към музиката – най-висшият начин за себеизразяване и най-мощният канал за общуване. Втората книга ни пренася в нашия съвършен дом, където е естествената красота и хармония, изворът ни на живот – природата.", казва Румяна Емануилиду.

 


Бургас Култура

Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“