Вторник, 03 Авг 2021
    
Бургас Култура

Големият маестро Куртев благодари с концерт на медиците от МБАЛ "Сърце и Мозък"

  20.07.2021 15:59  
 Големият маестро Куртев благодари с концерт на медиците от МБАЛ \

Световноизвестният пианист академик Атанас Куртев ще изнесе Шопенов рецитал в знак на признание и благодарност към лекарите от МБАЛ „Сърце и Мозък“, спасили живота на съпругата му Нели Куртева. След изписването й от болницата, виртуозният пианист решава да изрази благодарност за грижите и за човешкото отношение чрез виртуозни изпълнения на един от най-лиричните и нежни композитори - Шопен.

Атанас Куртев е изнесъл над 1200 солови концерта и над 150 концерта като солист на симфонични оркестри в повече от 30 страни.

За 40 години  от 1977 до  2017 класът по пиано на Атанас Куртев е изнесъл публично в София и в други български градове общо 81 напълно различни едностилни концерти, включващи в отделни многосерийни интеграли клавирното творчество на 10 световни композитори, както и 17 жанрови интеграла.

Негови изтъкнати ученици и студенти са заслужили над 120 награди от големи национални и международни клавирни конкурси.

Редица негови възпитаници (от над 10 националности) концертират и преподават пиано във висши музикални институти на десетки страни в четири континента.

 Концертът в Бургас ще бъде в залата на Областна администрация на 22 юли 2021 г., четвъртък от 19 часа, а входът е свободен.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“