Вторник, 19 Oct 2021
    
Айтос Мнения

Президентът Радев в Айтос: Денят е тържествен и няма да говоря за политика

  18.07.2021 13:18  
Президентът Радев в Айтос: Денят е тържествен и няма да говоря за политика

Президентът Румен Радев и Областният управител проф. Мария Нейкова днес пристигнаха пред Общината в Айтос. Целта на визитата на Президента беше да посети православния храм "Св. Димитър" и да поднесе цветя пред паметната плоча на Васил Левски, по повод 184 години от рождението на Апостола.

Президентът беше посрещнат от кмета Васил Едрев, председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев и зам. кмета Мариана Димова. Румен Радев първо поздрави гражданите и медиите, които го очакваха пред Общината. "Най-важното сега е да не забравяме заветите на Левски. Заради всички тези млади хора, които виждам тук", заяви Президентът. По думите му, Айтос е едно от местата, които с удоволствие посещава.

Преди да тръгнат към храма, Президентът и губернаторът имаха среща с кмета Васил Едрев, на която градоначалникът представи общината и приоритетите на местната изпълнителна власт. По пътя до храм "Свети Димитър", много айтозлии поискаха лично да поздравят Румен Радев и да се снимат с него.

В двора на храма официалните лица бяха посрещнати от строя на Ученическия гвардейски отряд на СУ „Христо Ботев“ - Айтос и от децата от Клуб "Млади възрожденци" при СУ „Никола Вапцаров“ -. Айтос. Децата и учителите от ДГ „Славейче“ пък изненадаха Президента с вълнуваща програма с песни и стихове за Апостола.

Румен Радев, проф. Нейкова и кметът Васил Едрев влязоха в храма, в който, по предания, през 1872 г. е пял Левски, за да запалят свещ, и поднесоха цветя пред паметната плоча, поставена преди 24 години от Общински комитет "Васил Левски" - Айтос.

Пред медиите, Президентът не пожела да говори за политика. „Денят е тържествен и не е време да говоря за политика“, лаконично отговори на въпросите на журналистите Радев. Пред входа на църквата, кметът Васил Едрев подари на Президента картина на айтоската художничка Димитрина Желева със символите на града, и с пожеланието, платното да напомня на държавния глава за Айтос и неговите граждани.


Анкета

Мнения

Айтос Мнения
Президентът Радев в Айтос: Денят е тържествен и няма да говоря за политика
  18.07.2021 13:18      

Президентът Румен Радев и Областният управител проф. Мария Нейкова днес пристигнаха пред Общината