Сряда, 29 Сеп 2021
    
Поморие

Санират два жилищни блока и ОУ “Христо Ботев” в Поморие

  01.07.2021 12:04  
Санират два жилищни блока и ОУ “Христо Ботев” в  Поморие

Стартираща пресконференция и символична церемония “първа копка“ дадоха началото  на повишаване на енергийната ефективност на ОУ “Христо Ботев” –  Поморие и два жилищни блока – бл. 9 на ул. „Солна” и бл. 14 в кв. “Свобода“. Проектът е на Община Поморие.

Договорът за финансова подкрепа е подписан през 2020 г., по Оперативна програма „Региони в растеж“. След изпълнението и на този проект, в гр. Поморие ще бъдат санирани общо 30 сгради, от които 22 жилищни и 8 публични сгради.

Събитието се проведе пред бл. 14, с който започва изпълнението на проекта. Ще бъдe подменена съществуващата дървена и метална дограма със система от РVС профил и стъклопакет, а външните стени, подът и покривът на сградата ще бъдат топлоизолирани. Същите мерки са предвидени и за блок 9.

„Стартираме още един изключително важен проект. Важен за Вас, защото касае домовете Ви, но и за градът ни, защото ще бъде санирана сградата на ОУ „Христо Ботев”. Благодаря Ви за търпението и съм убеден в добрия резултат, който ще постигнем. Ползите от санирането на блока ще се усетят още тази зима.”, каза кметът Иван Алексиев на присъстващите, по време на пресконференцията.

С Решение на Общинския съвет, забраната за строителство и ремонт през лятото изключва бл.14 и строителните дейности ще започнат веднага, до приключване на обекта. В Блок 9, който се намира в центъра на града и в ОУ „Христо Ботев“ – Поморие дейностите ще стартират през есента. Мерките за енергийна ефективност в училището включват както основната сграда, така и физкултурния салон. С подмяната на дограма и топлоизолирането на външни стени, подове и покриви, се цели подобряване на енергоефективността на сградите до клас “В”.

Освен живущите в бл. 14 и в бл. 9, на събитието присъстваха председателят на Общински съвет Адам Адамов, директорът на ОУ „Христо Ботев“ Петка Златинова, екипът за управление на проекта и представители на фирмите изпълнители.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен