Събота, 25 Дек 2021
    
Созопол

Паяк-ът в Созопол тръгва/ Вижте от кога/

  30.06.2021 11:15  
Паяк-ът в Созопол тръгва/ Вижте от кога/

Силвия Шатърова

Паяк-ът в Созопол тръгва от утре 1 юли, това стана ясно от думите на кмета Тихомир Янакиев в отговор на питане на съветник. Подемното средство се е наложило да бъде ремонтирано, защото не е отговаряло на изискванията, но  от утре  репартриращия автомобил ще вкарва ред в паркирането на града. През това време служители на общинското звено са налагали административни наказания на неправилно паркиралите. Паяк-ът е гаранция и за онези жители и гости, които са си платили правото за паркиране.

Паркирането, улични маркировки, регулации, паркоместа са едни от темите на питанията, които са първа точка и занимават съветници и администрация близо два часа. Жителка на Созопол е поискала да бъдат асфалтирани улици в квартал „Мисаря“.

Три нови улици ще бъдат ремонтирани, както и ремонт на улица „Одеса“ в квартала, стана ясно от отговора на кмета на общината.  За улица „Одеса“ има проект за дъждовна канализация, която трябва да се изгради преди асфалтирнето, до края на годината това ще бъде факт, обеща още Янакиев.

Уличната мрежа е амортизарана и не е инвестирано дълги години във  всички населени места, трябва ни сериозна инвестиционна рамка, трябва да търсим програми, само със собствени средства няма да се оправим, категоричен е той. Догодина ще е най-трудната ни година, защото трябвада плати 4 млн. лева към банките, които трябва да се платят от общински средства.

Други съветници поискаха да бъдат изрязани избуяли треви на "Буджака", ремонт на пътя от в.с. Дюни до Свети Тома.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може